Holistische therapie

''The key lies within you''

In een sessie holistische therapie  gaan we diepgaand in op dat wat jou in het heden belemmert om te leven vanuit jouw essentie. Daar waar je al heel & compleet bent. Waar het o.a. rustig, vrij, stevig, vredig, licht, energiek, vreugdevol en veilig voelt. Je zult ontdekken dat onverwerkte pijnen en verdriet ervoor zorgen dat je in sommige situaties in jouw overlevingsdeel schiet. Waar je geen keuzevrijheid meer ervaart en vaak in conflict komt met jezelf en / of jouw omgeving. Je raakt bijvoorbeeld steeds geïrriteerd door een bepaalde persoon, ervaart angst in dezelfde soort situaties, haalt jezelf naar beneden als je een fout hebt gemaakt en/of verdoofd jezelf door te veel te werken, eten, roken, drinken etc. Hierdoor kun je je erg verstrikt voelen.

Overlevingssysteem

”Van overleven naar ten volle leven”

Wat er werkelijk gaande is, is dat jouw overlevingssysteem over datum is. Waar hij je vroeger toen je klein was beschermde, omdat je kwetsbaar en afhankelijk van jouw opvoeder(s) was, werkt hij inmiddels belemmerend. Hij zorgt er namelijk voor dat steeds wanneer jouw emotionele brein een situatie van vroeger ook maar een beetje herkent, je in jouw overlevingsmechanisme schiet. Denk hierbij aan angst, frustratie, woede, vermijding, je klein maken, niet meer voelen etc. Je kunt dit ook wel zien als het bekende ‘muurtje om je heen’. Dit overlevingsmechanisme heeft maar één doel; de deksel stevig op de put houden! Ver weg blijven van onverwerkte pijn, trauma’s. Er is dus niets ‘mis’ met je, jouw alarmsysteem werkt zelfs uitmuntend.

holistische therapie
holistische therapie

Learning how to be free

Maar nu we volwassen zijn wordt dit overlevingsmechanisme vaak steeds problematischer. We leven steeds minder vanuit ons gezonde deel en steeds meer vanuit ons overlevingsdeel waar we inschieten als ons traumadeel wordt getriggerd. Dit levert vaak problemen op in jouzelf en in jouw relaties. En bovendien, overleven.. dat is toch geen leven! Dat kost ook enorm veel energie, met vaak burn-out tot gevolg. Ik help je tijdens holistische therapie bewust worden van jouw overlevingssysteem, bijbehorende overlevingsstrategieën en hoe deze hun functie verliezen als je het oude in jou opruimt. Wat vraagt er om jouw aandacht, om heling? Via welke overlevingsmechanismen belemmer, saboteer jij jezelf? Hoe zie je dit terug in jouw buitenwereld? Hoe spiegelt jouw buitenwereld jouw innerlijke staat van zijn? In dit innerlijk werk ligt de sleutel tot zelfbevrijding wat zich zal weerspiegelen in een nieuwe, vrije realiteit binnenin jou. Wat zich direct zal vertalen naar de ervaring van een vrije buitenwereld. Zo binnen, zo buiten.

'' De kunst van bewust leven ''

Therapie

Tijdens holistische therapie leer ik je bewust te worden van jouw overlevingsmechanisme en bijbehorende overlevingsstrategieën, hoe deze je de weg wijzen naar onverwerkte pijn en verdriet en hoe deze vervolgens te doorvoelen, verwerken. Hierdoor verliest het overlevingsmechanisme (deksel van de put) zijn functie en lost op. Zo verkleinen jouw trauma- en overlevingsdeel en groeit jouw gezonde, authentieke deel. Je wordt weer heel. Dit is heling. In feite was je al heel, maar belemmerden deze laagjes jou van die essentie. Je kunt in eerste instantie herkennen dat je in overleving zit aan dat jouw gedrag niet meer vrij voelt. De mate van overlevings- ofwel afweergedrag dat we vertonen is afhankelijk van de hoeveelheid en diepte aan oude pijnen en verdriet er in ons emotionele brein en lichaam ligt opgeslagen.

Test jouw afweerprofiel hier.

In onze sessies maak in intuïtief gebruik van één of meerdere methoden. Ik werk op alle holistische lagen; fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch & spiritueel. Deze beïnvloeden elkaar wederzijds, waardoor je snel diepgaande veranderingen en verschuivingen kunt gaan ervaren. Je zult groeien in bewustzijn, in liefde wat jou vervolgens aantrekkelijk maakt. Je kunt dan datgene wat voor jou bedoeld is moeiteloos aantrekken in jouw leven. Kies voor overvloed!

Holistische coaching

Tijdens coaching richten we ons niet zozeer op blokkades in jouw systeem uit jouw verleden, maar op waar je naartoe wilt. Waar we ons in holistische therapie met name richten op bewustwording en heling richten we ons tijdens coaching het meest op de transformatiefase die daar als automatisch op volgt. In de praktijk combineer ik coaching, therapie en energetisch lichaamswerk intuïtief met elkaar.

 

”The universe doesn’t bring you what you want, but who you are.
Be the energy you want to attract.”

Bewustzijn

In de praktijk combineer ik holistische coaching en therapie met elkaar in mijn sessies. We richten ons op waar je naartoe wilt door te zijn. Ik help je bewustzijn te krijgen op en het afleggen van blokkades die jou hinderen in het leven vanuit deze zijns-essentie en daarmee het volgen van jouw zielspad. We zijn geconditioneerd dat we eerst iets moeten doen, om dan het e.e.a. te kunnen hebben om vervolgens iemand te kunnen zijn; DO – HAVE – BE. Ik leer je graag het omgekeerde; BE – HAVE – DO. Hiervoor is vertrouwen, moed en overgave nodig, dit is de mentale krachttraining waar ik je in begeleid. Door te leven vanuit jouw zijnstoestand, zul je gaan ervaren dat je dat wat bij jou hoort als een magneet naar je toetrekt, waarna je vervolgens kunt doen wat voor jou belangrijk is. 

Datgene waarvoor jij hier op aarde bent gekomen met jouw bijbehorende unieke eigenschappen en talenten. Als je hier mee in lijn leeft, leef je vanuit jouw essentie, vanuit flow. Het leven gaat dan moeiteloos, voelt licht aan en op magische wijze openen zich deuren voor jou. Dit geeft onder meer zelfvertrouwen, energie, kracht, voldoening en geluk waardoor het steeds makkelijk wordt hierop te vertrouwen. Bovendien is dit de ultieme staat van zijn (liefde), van waaruit wij ons gewenste leven manifesteren. Van hieruit ontwikkelt jouw ziel zich en leef je jouw volle potentieel. Op deze wijze voeg je ook jouw unieke waarde aan het geheel toe, zoals het bedoeld is. En help je niet alleen jouw eigen, maar ook de collectieve trillingsfrequentie verhogen. Een transformatie van angst, macht en controle, naar vertrouwen, vreugde, dankbaarheid en liefde!

holistische coaching
holistische coaching

”At the center of your being you have the answer; you know who you are and you know what you want” – Lao Tzu

Graag help ik je met coaching ontdekken wat jouw zielsmissie en pad is, of toch de eerst volgende stap, door je te leren jezelf steeds weer in contact, in lijn te brengen met jouw kern, essentie. Vraag jezelf bijvoorbeeld niet af wat je van het leven wilt, maar wat het leven van jou wilt. We halen de antwoorden die je zoekt op jouw weg vaak uit jouw onderbewuste. Alle antwoorden die je zoekt zijn dus al in jou aanwezig.

holistische coaching
holistische coaching

Energetisch lichaamswerk

''The body keeps the score''

Overwerkte ervaringen; trauma wordt opgeslagen in ons lichaam, of we ons er van bewust zijn of niet. Veel (oude, diepe) blokkades uitten zich via allerlei kleine signalen en ongemakken tot ernstige lichamelijke (psychosomatische) klachten. Ofwel de wortel die de werkelijke oorzaak is van jouw lichamelijke klacht is er erg vaak één van mentale en/of emotionele aard. Daar om jouw aandacht (= liefde) te vragen, zodat het daarin kan oplossen. Willen we trauma opsporen en oplossen dan is het lichaam vaak een goede ingang die veel laat zien en weten. Daarbij werken we in de sessies ook altijd aan lichaamsbewustzijn en adembewustzijn, waardoor je zelf ook leert blokkades te herkennen en op te lossen. In de sessies pas ik intuïtief energetisch lichaamswerk toe (energiewerk & lichaamswerk). We activeren daarbij het zelfhelend vermogen en ligt de focus op het in kaart brengen, reinigen, aanvullen en balanceren van jouw energetisch en daarmee ook emotionele, mentale en fysieke lichaam. Het ‘enige’ wat jij hoeft te doen is je ervoor open stellen en eraan overgeven zodat je de heling kunt toelaten en ontvangen.

Behandelingen

Eventuele blokkades worden getransformeerd op dat jouw energie weer optimaal kan gaan stromen. Je zult gaan ervaren dat dit op alle holistische niveaus een helende doorwerking heeft. Dit doe ik door het (door)geven van reiki (universele levensenergie) en daarbij maak ik ook gebruik van mijn intuïtieve vermogens, helder voelen, helder weten en helder zien om de klacht bij de wortel op te sporen en aan te pakken. Naast dat deze behandeling weldadige ontspanning biedt heeft het als doel jouw (lichaams)bewustzijn te vergroten, opdat je o.a. beter kunt gaan herkennen wanneer, waar en waarom er spanningen in jouw lichaam ophopen en hoe dat voelt. Middels verschillende (ademhalings-)technieken leer ik je deze (spier)spanningen afvoeren en jezelf energetisch beschermen. Vanuit deze basis leer je meer bij jezelf blijven en innerlijke rust en ruimte en groei ervaren.

lichaamswerk

Stap voor stap zul je door het energetisch lichaamswerk weer meer gaan voelen, ontdekken en ervaren in jezelf wat o.a. belangrijk is voor het aanvoelen van jouw wensen (zielsmissie), grenzen, verwerken van emoties en het in balans houden / brengen van jouw algehele systeem. Heel belangrijk ook voor de hoogsensitieven onder ons. Ik zie jouw systeem als een soort ‘verharde’ spons, door opgedane levenservaringen, die we weer zacht, flexibel, ruimer en groter maken door er weer universele levensenergie, liefde doorheen te laten stromen. Zo kun je jouw ware kracht gaan ontdekken en ervaren. In al mijn sessies maak ik gebruik van één of meerdere van de volgende methoden en technieken:

Ervaringen

 

‘Ik voel me veilig en vertrouwd bij je. En voel dat jij weet waar
je mee bezig bent en me de goeie kant op stuurt en helpt tijdens de
sessies’

Anne-Pia Versteeg